Ηλεκτρονικά Τσιγάρα


e cigarettes imageΗ Τουρκία, η Ουαλία, η Νορμανδία και κάποιες περιοχές στον Καναδό αποφάσισαν πρόσφατα να απαγορεύσουν τη χρήση ηλεκτρονικών τσιγάρων σε κλειστούς χώρους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε συζητήσεις για να ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα. Οι υποστηρικτές της άποψης αυτής αναφέρουν ότι η νικοτίνη των ηλεκτρονικών τσιγάρων συμβάλει σε ασθένειες της καρδίας και καρκίνο, και επίσης τα εγκεφαλικά κύτταρα των εμβρύων. Σε αυτή τη δραστηριότητα οι μαθητές αποφασίζουν αν συμφωνούν ή όχι με την απογόρευση. Θα εφαρμόσουν τις γνώσεις τους για την ύλη και τα σωματίδια για να αποφασίσουν κατά πόσο η εκπνεόμενη νικοτίνη μπορεί να επηρεάσει άλλα άτομα που δεν καπνίζουν. Στη συνέχεια θα αξιολογήσουν τον κίνδυνο και θα αποφασίσουν εαν πρέπει να απογορευτεί το κάπνισμα ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Ενότητα (σειρά μαθημάτων) για προχωρημένους χρήστες

Το συγκεκριμένο υλικό διαφέρει από τα άλλα του προγράμματος αφού έχει διάρκεια 2 μαθήματα. Στόχος των μαθημάτων αυτής της σειράς (Ενότητες) είναι να καλλιεργήσει επιστημονικές δεξιότητες μαζί με με την ανάπτυξη επιστημονικής γνώσης.

Μαθησιακοί Στόχοι

Ύλη και σωματίδια: οι μαθητές θα σχεδιάζουν διαγράμματα των σωματιδίων πριν και μετά για να εξηγήσουν τις παρατηρήσεις τους.

Υπολογισμός κινδύνων: οι μαθητες θα μελετήσουν τους κινδύνους χρησιμοποιώντας τις γνώσεις τους και θα καταλήξουν σε απόφαση.

Δοκίμασε τη δραστηριότητα

Οι δραστηριότητες

Μάθημα 1

Engage Οι μαθητές ενημερώνονται για το θέμα της χρήσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου
Review Οι μαθητές μαθαίνουν για τα σωματίδια και την κίνησή τους και πως αυτή σχετίζεται με τον ατμό από τα ηλεκτρονικά τσιγάρα
Consider Οι μαθητές σχεδιάζουν διαγράμματα πο δείχνουν την κίνηση των σωματιδίων αέρα.

Μάθημα 2

Engage Οι μαθητές συζητούν και αναφέρουν τις απόψεις τους για το δίλημμα της απογόρευσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων
Play Οι μαθητές παίζουν ένα παιχνίδι που τους βοηθά να αξιολογήσουν κινδύνους
Decide Οι μαθητές σε ομάδες κρίνουν τους κινδύνους του προβλήματος και καταλήγουν σε αποφάσεις για το θέμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες κατεβάστε τον οδηγό εκπαιδευτικού από αυτή τη σελίδα.

Χρήσιμες ιστοσελίδες

Article about e-cigarettes

Αυτό το άρθρο περιέχει πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας των ηλεκτρονικών τσιγάρων

Article on the health impacts of e-cigarettes

Πληροφορίες για τις επιπτώσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων στην υγεία μας

Detailed report on the safety of e-cigarettes

Πληροφορίες από το British Medical Journal, κατάλληλες για τον εκπαιδευτικό